Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Στο αμερικανικό περιοδικό "Αρχαιολογία" φιλοξενήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2009 επιστολή του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπέρκλευ της Καλιφόρνια, κ. Stephen G. Miller. Η επιστολή αυτή που μεταφράσαμε και την δημοσιεύουμε αυτούσια, εστάλη ως απάντηση σε δημοσίευμα του ίδιου περιοδικού με τίτλο "Γράμμα από την Μακεδονία" του κ. Matthew Brunwasser. Να σημειώσουμε εδώ πως η παρακάτω επιστολή έχει σημαίνουσα βαρύτητα, δεδομένου ότι, το περιοδικό "Αρχαιολογία", είναι έκδοση του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ....



  • Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ


Τον λέμε "Ελληνικό", κατάγεται ωστόσο από την Ανατολή και είναι εδώ και αιώνες δημοφιλής στην αραβική χερσόνησο, στη Μεσοποταμία, στη Βόρεια Αφρική, στην Τουρκία και αλλού.
Ο καφές αυτός ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την χώρα.
Στην Ελλάδα, παλιότερα ήταν αποκλειστικά γνωστός επίσης με αυτό το όνομα. Κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα η ονομασία άλλαξε σε "Ελληνικός καφές".
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΝΕΡΟ Ή ΤΣΑΪ;






Μπορεί το νερό να είναι ένα άκρως απαραίτητο στοιχείο για τον οργανισμό μας, αλλά ακριβώς πίσω του έρχεται το τσάι, με παγκόσμια κατανάλωση που αγγίζει αυτήν του νερού.

Οι πολλαπλές ευεργετικές του ιδιότητες έχουν παρακινήσει τους ερευνητές να μελετήσουν τα οφέλη του τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, μιας και αυτά αφορούν διάφορους τομείς της υγείας.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ LIVE!

Δείτε απευθείας σύνδεση απο την πιο γνωστή πλατεία του Λονδίνου την Trafalgar.


Διαβάστε περισσότερα...